Goed nieuws! De meeste maatregelen worden per 18 februari opgeheven. Dit betekent dat we weer in normale groepscapaciteit bij elkaar mogen komen. Iets waar we allemaal al zo lang naar uitkijken.

(laatste update: 16 februari 2022)

De algemene landelijke regels:

Vanaf vrijdag 18 februari mogen alle locaties in ons land tot 01.00 uur open. Het coronatoegangsbewijs (3G) blijft tot 25 februari gelden op alle locaties met een horecavoorziening. Eenmaal binnen op deze locaties is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Ook geldt er geen bezoekersnorm meer.

Vanaf 25 februari vervalt ook het coronatoegangsbewijs.

Algemene richtlijnen die gelden voor een bezoek aan onze locaties:

  • Was of desinfecteer je handen vaak en goed en in ieder geval bij binnenkomst van de locatie.
  • Schud geen handen en vermijd lichamelijk contact.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging vanaf 38 graden Celsius. Als een van je huisgenoten last heeft van koorts en/of benauwdheid, blijf dan ook thuis.
  • Lees de actuele stand van zaken over het coronavirus (Covid-19) op de website van de rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/​coronavirus-covid-19

  
Aanmelden voor een bijeenkomst is in principe niet meer verplicht. Organisatoren kunnen daar echter wel om vragen als zij een maximaal aantal deelnemers wensen. In dat geval geldt het onderstaande protocol: 
Je kunt je registreren op het betreffende agenda-item op de website van een Regio of Interessegroep. Zodra het maximaal aantal mensen zich heeft aangemeld, sluit de inschrijving. Je ontvangt een bevestigingsmail als je aanmelding is geslaagd. Print deze e-mail en neem hem mee naar de bijeenkomst of zorg ervoor dat je deze e-mail op een mobiel apparaat kan tonen. Zonder deze deelnamebevestiging mogen we je vanwege de RIVM-richtlijnen helaas niet toelaten tot de bijeenkomst. Mocht je verhinderd zijn, meld je dan via het aanmeldformulier af, zodat iemand anders zich voor deze plek kan aanmelden.


Online bijeenkomsten
Uiteraard blijft HCC ook nog online bijeenkomsten organiseren en ben je ook tijdens deze bijeenkomsten van harte welkom. Op de agenda van de Interessegroepen en Regio’s en op www.hcc.nl/agenda staan de online en fysieke bijeenkomsten vermeld.